joi, 27 august 2015

Avantajele unui program afterschool pentru copilul tau

Suntem la inceputul unui nou an scolar iar pentru unii parinti este un moment extrem de emotionant vazandu-si pentru prima data copiii pasind intr-o noua si importanta etapa a vietii lor: cea de scolar.

In acelasi timp apar si noi intrebari legate de copii: se va descurca la scoala, ii va place? Cum il pot eu ajuta? Lectiile sunt o problema? Cu cine isi va petrece timpul dupa scoala?
Ce este cu adevarat important pentru copilul meu?

Eu, parinte, voi sti sa gestionez cat mai bine toate aceste provocari?
“Pana acum m-am descurcat !” vor spune multi parinti si cu siguranta au facut-o foarte bine: le-au oferit copiilor hrana si ingrijire cat erau bebelusi, i-au ocrotit, i-au ingrijit cand erau bolnavi, toata familia le-a fost aproape, le-au acceptat toate stangaciile si boacanele facute si i-au iubit in fiecare clipa.

 afterschool timisoara


Gradinita le-a deschis apoi o alta usa spre viata si au descoperit ceva neasteptat si minunat: prieteni si noi informatii.

Dar iata ca viata, chiar si la 6-7 anisori incepe sa le puna pe umeri responsabilitati: sa invete, sa se disciplineze, sa dovedeasca noi capacitati, sa relationeze intr-un alt mediu, mai dur, mai concurential si mai putin flexibil si tolerant ca pana acum.
Parintii sunt cei care au fost “coconul” cresterii lor. Pentru unii desprinderea este mai grea, mai nesigura si uneori periculoasa. Zborul lor incepe cu adevarat acum.

 after school timisoara


Program after-school inseamna activitate desfasurata intr-o casa suficient de mare in care copiii se pot juca, isi pot face prieteni, pot sa manance in conditii igienice, sa se odihneasca. After-school-ul lucreaza nu cu pedagogi, ci cu invatatori care cunosc programa scolara, stiu ce tipuri de exercitii trebuie facute. Acestia sunt oameni pregatiti care stiu cum sa abordeze problema.  Un alt avantaj este acela ca se face o verificare zilnica, a progresului copilului la scoala, informatie care li se comunica parintilor alaturi de un set de recomandari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu