joi, 7 mai 2015

Sfaturi despre dezvoltarea copilului tau
Nu este suficient sa ii cumperi puiului tau jucarii, ci trebuie sa-l inveti cum sa se joace. Joaca este modalitate prin care copiii traiesc experiente noi, asimileaza cunostiinte, isi fac prieteni. Jucandu-te zilnic cu copilul tau vei afla mai multe despre el, veti descoperi impreuna lumea, asa cum o percepe el.

Incurajeaza-l sa deseneze, sa foloseasca creioanele
Inca din primul an de viata, arata-i puiului tau ca manutele lui pot crea ceva, daca stiu sa miste un creion pe o hartie. Pastreaza primele incercari si, in cateva luni, vei observa evolutia.

After school adventures timisoara


Pictura!


Dupa varsta de 2 ani, poti incepe deja sa pictezi impreuna cu copilul tau. Pentru inceput, picteaza-i manuta cu acuarele si arata-i ce se intampla daca o lipeste pe o foaie. Va fi foarte incantat sa vada o manuta exact ca a lui, imprimata pe hartie. Apoi, invata-l sa foloseasca pensula si acuarelele, chiar daca iti va face foarte mare mizerie.

Jocul formelor

Invata-l formele geometrice, fie desenandu-i-le pe o hartie, fie aratandu-i-le intr-o carte. Apoi cautati in jurul vostru obiecte, numindu-le si spunand ce forma au.

Jocul de-a personajele

Tu si copilul sunteti, pe rand: mame, tati, printi, printese, doctori, politisti, pompieri, constructori, vanzatori, sefi. Daca initial cel mic se joaca dupa regulile impuse de tine, ulterior el vine cu propriile reguli si idei. Prin acest joc, copilul inventeaza ori creeaza situatii si conversatii si isi imbogateste vocabularul.
Iata o serie de activitati care iti vor fi utile in interactiunea cu copilul, deoarece prin intermediul lor el poate sa invete anumite lucruri si, in acelasi timp, sa-si exerseze atentia.
Program after-school


1. Cuvinte cu aceeasi litera. Un joc de atentie pentru grupurile mari de copii este urmatorul. Singurul lucru de care ai nevoie este o minge. Asaza-i pe copii intr-un cerc in jurul tau, da mingea unuia dintre ei si spune-le sa dea mingea de la unul la celalalt, in cerc. Explica-le regulile jocului: la un moment dat, vei bate din palme o data si vei spune o litera. Apoi, cand vei bate din palme de doua ori, persoana la care se afla mingea in acel moment trebuie sa spuna trei sau mai multe cuvinte care incep cu acea litera pana cand mingea face un ocol al cercului. Poti creste numarul de cuvinte care trebuie spuse, in functie de preferintele copiilor. Participantul care nu reuseste sa spuna cuvintele in timp util trece in mijloc, in locul tau, si este randul lui sa stabileasca o litera si un numar de cuvinte.

2. A fi capabil sa iti concentrezi atentia asupra mai multor activitati in acelasi timp este necesar in multe situatii. Cum poti sa exersezi aceasta abilitate a copilului? Ii poti cere sa realizeze un desen in timp ce asculta o prezentare pe o anumita tema. Cere-i apoi sa iti spuna cat de mult isi aminteste din prezentarea pe care a ascultat-o. 

Inscriere afterschool timisoara


3. Ii poti ajuta pe copii sa isi exerseze atentia si concentrarea propunandu-le si un joc in care trebuie sa gaseasca rapid cuvinte. Iata cum se joaca. Dupa ce copiii s-au asezat in cerc, explica-le regulile. Unul dintre copii va incepe jocul cu numele unui fel de mancare (de exemplu „friptura”), iar urmatorul copil va trebui sa spuna un alt fel de mancare care sa inceapa cu ultima litera a cuvantului „friptura”, adica „A”. Al treilea copil va trebui sa spuna un fel de mancare care incepe cu ultima litera a cuvantului spus de cel de-al doilea copil etc. Atunci cand un copil are dificultati in a gasi cuvantul potrivit, ceilalti il pot ajuta cu indicii. Poti alege si alte subiecte: nume de animale, de pasari, de orase etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu