luni, 27 aprilie 2015

Cum sa iti dezvolti o relatie buna cu copilul tau




   Cercetările recente arată o tendinţă îngrijorătoare: tot mai mulţi copii sunt lăsaţi în grija televizorului, internetului sau sunt crescuţi cu bone. Aşa se explică fenomenul de creştere a cazurilor de tulburări emoţionale în rândul copiilor, spun specialiştii

    Anxietatea, manifestată inclusiv prin enurezis (urinări necontrolate noaptea), atacurile de panică, lipsa poftei de mâncare, depresia care poate apărea şi la copiii foarte mici, dependenţa exagerată manifestată prin refuzul de a merge la grădiniţă şi la şcoală şi violenţa sunt efectele unor greşeli ale părinţilor în relaţia cu cei mici. 
after-school


     Examinarea a peste 10.000 de fii si fiice a relevat modul in care un tata distant sau aflat la distanta poate afecta viata unui copil, uneori timp de decenii. Revizuirea a 36 de studii din intreaga lume a concluzionat ca dragostea paterna este la fel de importanta pentru tineri ca si cea materna. Cercetatorul profesor Ronald Rohner considera ca dragostea paterna este esentiala pentru dezvoltarea copilului si spera ca rezultatele sale vor motiva mai multi tati sa se implice in ingrijirea copiiilor lor. "In Statele Unite, Marea Britanie si Europa, ne-am asumat in ultimii 300 de ani ideea ca toti copiii au nevoie pentru o dezvoltare sanatoasa si normala de dragostea mamei lor", a spus el.

     Copiii au nevoie de dragoste: să fie iubiţi, să se simtă iubiţi, să li se spună că sunt iubiţi, să li se arate că sunt iubiţi, şi asta indiferent de comportamentul lor, şi la bine şi la rău. Cu precădere la vârstele mici, copiii înţeleg că sunt iubiţi atunci când sunt dezmierdaţi şi îmbraţişaţi. Există totuşi momente în care suntem foarte ocupaţi şi copilul vine să ne îmbrăţişeze: este foarte important este să nu îl respingem. O sărutare şi o strângere la piept nu ne răpesc mai mult de un minut din activitate şi copilul dvs o merită cu orice prilej. Dragostea implică şi să-l ascultăm pe copil, fiind importantă pentru a afla nevoile copilului, dorinţele sale, gândurile şi sentimentele lui.

after-school timisoara

     Copiii au nevoie şi de reguli, limite şi graniţe. Existenţa unui program, a unor cadre şi reguli ştiute şi respectate atât de parinţi cât şi de copil, dau copilului un sentiment de siguranţă şi îl învaţă pe mai târziu să fie ordonat şi să se supună autorităţii (profesori, şefi, etc). Atenţie la rigiditate! Flexibilitatea şi toleranţa sunt esenţiale, copilul învăţând să devină adaptabil, să tolereze neprevăzutul şi să facă faţă schimbării.

     Vorbeste-i despre lucrurile in care crezi, cat si despre cele care, in opinia ta, nu se cuvin. Da-i voie sa iti adreseze intrebari si raspunde-i cu onestitate. Repeta-i toate invatamintele de bun simt. Incet, ince si le va insusi. Atunci cand spui ca "ai treaba" si faci totul singura, pierzi cate o oportunitate de a te apropia de copilul tau.
afterschool timisoara copii

      Daca mergeti la cumparaturi impreuna, da-i voie sa aseze el produsele alese de tine in cos (ai grija sa nu-i permiti sa azvarle acolo intreg magazinul). Copiii observa cu usurinta atunci cand un parinte e prea stresat si impovarat de griji sau cand nu le oferi destula atentie. Pentru a fiun parinte bun, pastreaza-ti cumpatul si bucura-te de copiii tai.
Adu-ti aminte ca micutii cresc repede si nu pierde ocazia de-a petrece momente pretioase alaturi de ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu