Un copil poate şi este indicat să înveţe o limbă străină de la o vârstă cât mai fragedă, spun specialiştii. Aşadar, părinţii care îşi pun micuţii de 2-3 ani să înveţe o limbă străină fac foarte bine, deoarece copiii sunt capabili de această activitate.
„Un copil poate să înceapă să vorbească o limbă străină de când începe să articuleze cuvinte în limba maternă. Capacitatea creierului de a recepta şi de a învăţa limbi străine este foarte mare la vârste mici. Aşadar, la vârsta de 2-3 ani, când achiziţionează limbajul matern, copilul poate învăţa, în paralel, şi o altă limbă. În plus, copiii au o capacitate surprinzătoare de a face distincţia între cele două limbi pe care le învaţă, deci 2-3 ani nu este o vârstă prea mică”, a declarat, pentru REALITATEA.NET, psihopedagogul Aurelia Stănculescu, directorul Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională al Municipiului Bucureşti.
Parintii sunt preocupati in permanenta de educatia copiilor lor, insa uneori pierd din vedere anumite detalii care i-ar putea ajuta pe cei mici mai tarziu in viata. Cei mai multi parinti isi duc copiii la cursuri de inot, de balet, de gimnastica sau ii inscriu la alte activitati sportive sau artistice, astfel ca ramane un numar mic de parinti care se gandeste la faptul ca si-ar putea invata copiii sa vorbeasca o limba straina.
In mod special in primii 3 ani de viata se pun bazele gandirii, limbajului, imaginatiei, atitudinii, aptitudinilor si altor asemenea caracteristici. In consecinta, ar fi pacat sa nu folosim capacitatea innascuta a copiilor de a invata in acesti ani vitali, cand insusirea unei a doua limbi este la fel de usoara ca si prima. De vreme ce 50% din abilitatea de a invata se dezvolta in primii ani de viata si alti 30% pana la implinirea varstei de 8 ani, educatia timpurie, sub forma creselor si gradinitelor, au oportunitatea de a incuraja invatarea si dezvoltarea precoce.
Asta nu inseamna ca 50-80% din inteligenta, intelepciunea sau cunostintele unui individ se formeaza in copilaria timpurie, ci ca in primii ani de viata copii isi dezvolta principalele cai de invatare: invatare prin vaz, auz, gust, simt, miros si prin a face. Mai tarziu in viata, tot ceea ce invata un individ evolueaza din informatia acumulata in acesti primi ani de viata.
After School Adventures este un serviciu care se adreseaza parintilor preocupati de copiii lor, dar prea ocupati.La noi accentul se pune atat pe acumularea de cunostinte, cat si pe dezvoltarea personalitatii, noi pregatim copiii pentru scoala, dar si pentru viata. Nu este de ajuns ca un copil sa-si faca doar temele si sa ia calificative extraordinare la scoala, copilul trebuie sa comunice, sa socializeze, sa stie sa reactioneze in diverse situatii, sa fie competitiv.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu