luni, 8 iunie 2015

Sfaturi pentru dezvoltarea creativitatii copilului tau



Astazi, a fi creativ inseamna a avea mai multe sanse de a reusi in plan profesional si social, dar si personal. Pe de alta parte, creativitatea nu este o materie care se invata la scoala si, aparent, nu exista o reteta pe care o poti aplica pentru a stimula creativitatea copiilor. Primul pas este sa afli mai multe despre ce inseamna creativitatea, cum se manifesta la copii si care sunt factorii care o influenteaza.

after school timisoara

La varsta prescolară , copilul se caracterizeaza printr-o dezvoltare psihica complexa. El reuseste sa se elibereze de limitele actiunilor motorii concrete, inlocuindu-le cu acte simbolice. Largirea experintei cognitive, dezvoltarea imaginatiei, dezvoltarea competentelor lingvistice, aparitia limbajului intern arata faptul ca prescolarul are anumite disponibilităti psihice pentru actul creativ.

Ofera-i ocazia copilului de a aprofunda domeniile care il intereseaza. Asimiland informatii noi despre lucrurile care ii plac, va dispune de mai multe cunostinte pornind de la care sa ajunga la idei noi, creative. Daca cel mic inca nu este pasionat in mod special de un anumit domeniu, ajuta-l sa descopere ce ii place sa faca sau sa invete.

afterschool timisoara program

Probabil ai observat ca micutul tau si-a facut un spatiu de joaca in cele mai neobisnuite locuri, in bucatarie printre oale si linguri, in debara printre ambalaje si cutii vechi sau in baie printre rufele din cos.

 Atata timp cat nu exista niciun pericol pentru sanatatea lui (obiecte ascutite, substante pe care le-ar putea ingera si care sunt toxice sau obiecte voluminoase care l-ar putea rani) lasa-l sa se joace in voie, chiar daca tu nu intelegi ce se intampla in imaginatia lui.

ofera copilului tau obiecte si materiale de diverse culori si texturi pe care sa le poata explora - creioane, acuarele, plastilina pentru a-si putea exprima ideile si emotiile intr-o forma creativa.

after-school timisoara

Citeste-i povesti! Capacitatea de a-si construi o lume imaginara, populata cu personaje imaginare, este un semn al dezvoltarii rapide a abilitatii copilului tau de a pune la incercare limitele universului sau.

Si nu uita!


Incurajeaza si raspunde pozitiv, fara sa critici si sa judeci exprimarile creative ale copilului tau.

Cel mai important lucru este sa impartasesti placerea de a interactiona cu el

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu