luni, 20 aprilie 2015

Avantajele programelor afterschool pentru copilul tau



Beneficiile unui afterschool in viata copilului tau sunt numeroase si il ajuta pe cel mic sa  se dezvolte si sa invete lucruri noi! Sunt o gramada de avantaje sociale, fizice si psihologice care participa la activitatiile unui afterschool.
afterschool timisoara

De ce sa il pui pe cel mic in fata televizorului sau a laptop-ului cate 4-5 ore pe zi cand poti sa alegi activitati care il vor ajuta sa se descurce in viata si la scoala. Activitatiile unui afterschool poate ajuta copilul tau sa isi dezvolte creativitatea si modul de gandire!

Cel mai important avantaj al unui program după școala este faptul că extinde zona copilului dumneavoastră de interese . El sau ea este introdus la lucruri noi , uneori interesante , uneori provocatoare.
after-school program timisoara

Un alt avantaj este acela al socializarii cu alti copii de aceeasi varsta si care impart aceleasi interese commune, astfel formand un grup de prieteni unde distractia si invatarea sunt in toi!
De multe ori ne-a fost dat să observăm faptul că lucrul cu copii, jocurile amuzante, jocurile consumatoare de energie, activităţile de creaţie, jocurile care întăresc unitatea grupului, jocurile cu mesaj, activităţile de întărire a abilitaţilor emoţionale, sunt foarte bine primite de către aceştia.

Programul de dupa-scoala completeaza dezvoltarea adevarata a copilului. Fara inteligenta emotionala si competente de comunicare si socializare, programul academic al scoliii de stat nu va aduce succes copiilor nostril. Copiii sunt implicati in programe sociale si comunitare, proiecte si parteneriate, invata sa aiba initiativa, sa organizeze si sa exprime puncte de vedere. Copiii sunt ajutati sa-si rezolve conflictele, frustrarile, complexele. Programul after school ii invata pe copiii despre valoarea personala si despre respectul pentru ceilalti.
Afterschool adeventures timisoara


Avantajele oferite prin participarea copilului la programul de tip after-school sunt multiple: parintii sunt cei care, in primul rand, vad in acest sistem o multitudine de beneficii: copiii isi organizeaza timpul mai bine, obtin rezultate mult mai bune la invatatura, au seara libera sa se joace si sa comunice mai mult cu familia, iar parintii nu isi mai fac griji ca nu au cu cine sa-l lase pe micul scolar pana cand se intorc ei de la serviciu. Pe de alta parte, multi dintre parinti si-ar dori ca programul de scoala dupa scoala sa fie mai accesibil si sa nu mai fie considerat un lux.


Micutii scolari sunt ajutati sa-si rezolve conflictele, complexele determinate de varsta sau neincredere in sine. Programul este astfel conceput incat sa ii invate pe copii despre valoarea personala si despre respectul pentru ceilalti, dar si fata de sine, despre rolul pe care il are inteligenta emotionala in dezvoltarea ulterioara si formarea unui caracter frumos, ASA KIDS CENTER punand accent pe dezvoltarea personala.

after school timisoara educatie

Programul copiilor este ordonat si echilibrat. Mesele sunt sanatoase, iar intervalele pentru odihna, joaca si invatare sunt imbinate armonios. In cadrul programului pe care il promovam, copiilor li se confera stabilitate si continuitate, isi fac numerosi prieteni si isi dezvolta rolul in grup.


Programele After school nu ar trebui sa puna in umbra scoala. Dat fiind ca aici copilul poate avea pauze mai lungi, o masa, eventual o jumatate de ora de joaca il vor face pe copil sa ii placa mult mai mult sa vina aici decat la scoala. Discuta cu copilul si explica-i importanta scolii lui si faptul ca il recompensezi pentru rezultatele bune de la scoala, ducandu-l la after school.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu