luni, 16 martie 2015

5 sfaturi pentru educatia copilului rasfatat

Cand va imaginati un copil rasfatat, probabul va ganditi la un copil care are o multime de jucarii extravagante. Dar expertii spun ca disciplina copilului – nu obiectele care ii apartin – arata daca este rasfatat sau nu.Specialistii au identificat patru feluluri de comportament care arata ca un copil este rasfatat: 

after school adventures

Copilul indopat sau imbuibat - care nu are nevoie sa ceara, pentru ca raspunsul anticipat al altora il deposedeaza de propriile cereri si chiar de exprimarea dorintelor sale.Milogul - care utilizeaza gama de lamentari, de insatisfactie. Acest tip de copil rasfatat ii va invinovati, mai degraba, pe cei care ii dau ca nu i-au dat de-ajuns.Revendicatorul - care cere, agreseaza, pune conditii. Este capabil sa ia, ba chiar sa fure, pentru a pastra controlul situatiei, fara a-si putea satisface vreodata pretentiile sale imense.Capriciosul - pe acesta nu il intereseaza atat raspunsul, cat puterea pe care o exercita asupra celor care il inconjoara si doreste sa ii supuna imprevizibilului si violentei dorintelor sale. Capriciosul verifica prin cereri paradoxal dependenta altora fata de el.

After school timisoara

Iata cele mai eficiente sfaturi pentru ca si dumneavoastra sa puteti corecta comportamentul copilului dvs.
  • Copiii ar trebui dusi la cresa, gradinita, pentru ca astfel vor invata cum sa imparta lucrurile cu ceilalti. De asemenea, colectivul il va face sa realizeze ca nu este centru universului si ca trebuie respectate si dorintele celor din jur.
  • Nu faceti din copil centrul universului.Facand din dorintele copilului prioritatea principala in orice situatie il invatati ca lumea se invarte in jurul lui. Puteti evita asta invatand copilul sa ia in considerare nevoile si dorintele celorlalti.
  • Motivati comportamentul pozitiv al celui mic.Ca parinti ocupati si foarte ocupati ce suntem, este posibil sa nu observam cand copiii se joaca in liniste in coltul lor sau cand se feresc singuri de pericole ori probleme.
  • Parintii trebuie sa le explice micutilor despre ce este bine sau nu, pentru ca acestia sa isi creeze o imagine asupra binelui si raului. Intr-o familie, comunicarea este foarte importanta pentru o relatie armonioasa.  
  • Nu trebuie sa cedati in fata crizelor de isterie ale celor mici.Faptul ca va inmuiati cand copilul face o criza de furie este o forma extrema de a-i rasplati comportamentul negativ. Ii dovedeste ca poate obtine orice facand crize de isterie  – si nu asa merg lucrurile in lumea reala .
 
Educatie copii timisoara

      Daca aveti probleme in educarea corecta a copilului dumneavoastra este de recomandat sa il inscrieti la activitatiile unui afterschool specializat pentru a-i remedia comportamentul. Pana la articolul urmator va uram succes in relatia cu princhidelul dumneavoastra. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu