joi, 18 iunie 2015

Jocuri de vara pentru copilul tau



Cu siguranta ca nu ai uitat jocurile copilariei tale din zilele de vara: sotronul, ratele si vanatorii, de-a v-ati ascunselea, incremeneste statuie. Din pacate, acum copii prefer sa se joace mai mult pe calculator decat sa-si petreaca timpul alergand pe afara. De aceea, cade in sarcina ta, draga mami, sa-ti implicit copilul, inca de mic, in jocuri si activitati captivante in aer liber. Acestea in ajuta sa arda calorii, sa-si intareasca musculature, sa fie vioi si plin de energie sis a doarma bine. Aduc micutului forta si echilibru.

Baba-oarba 

Copiii vor forma un cerc, insa intai se alege un copil care se leaga la ochi cu o esarfa prin care nu poate sa vada, dupa care incepe sa se invarta, sa prinda un copil din cerc si sa ghiceasca pe cine a prins .

after-school timisoara

Sa ne dam in leagan

Prinde de o ramura groasa un leagan de lemn. Daca nu ai, poti improviza unul cu ajutorul unei funii groase, careia la un capat ii vei lefa o anvelopa, iar celalalt capat il vei lega de ramura copacului. Anvelopa trebuie legata la mica distant de sol si bine spalata in prealabil.

Desene pe asphalt
Copiii adora sa deseneze. Cumpara-I celui mic creta colorata si ofera-I un loc in curte unde poate desena in voie. Poate exersa ultimele litere sa cifre invatate
Copiii iubesc baloanele de sapun magice, inspecial intr-o zi de vara calduroasa. Cine poate sufla cele mai mari baloane? Cine poate captura cele mai multe baloane?

afterschool timisoara adventures

Sotron chinezesc

Acest joc traditional chinezesc este similar cu sotronul. Fiecare jucator sau echipa (a cate 2) are 10 betisoare a cate 30 cm lungime. Acestea sunt asezate pe jos ca o scara, la o distanta de aproximativ 10 cm unul de altul (o scara pentru fiecare jucator sau echipa).

Flori, fete, filme si baieti!

Se fac echipe, una alege un domeniu (de exemplu nume de filme) iar alta echipa trebuie sa ghiceasca despre ce film este vorba, dupa indiciile oferite de ceilalti. Se poate alege orice domeniu: nume de fete sau de baieti, de flori, de meserii, de fructe, orice.

after school adventures timisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu