joi, 14 mai 2015

Secretele pentru a avea mai mult timp pentru copilul tau




Cand spui ca nu ai timp pentru copilul tau, s-ar putea sa nu fi descoperit solutiile de a gestiona bine putinul timp de care, totusi, dispui. Exista retete pentru parintii super-ocupati? Nu, dar exista "pastile" de timp, de o calitate superioara, care sa va faca sa simtiti ca petreceti un timp valoros alaturi de copilul vostru.

After school timisoara

Atunci cand parintii lipsesc de langa copil in mod constant, acesta este privat de cateva lucruri necesare dezvoltarii. De anumite "elemente nutritive", sa le spunem.
Pregateste-i sandvisurile si hainutele de mers la plimbare, la cresa sau la gradinita de cu seara. Cand il duci/aduci la/de la gradinita, profita de timpul cat il dezbraci ori il imbraci ca sa stai de vorba cu educatoarea; e si asta o modalitate de a cladi o punte intre cele doua universuri ale copilului.

Din dorinta de a nu neglija educatia si nevoile copiilor, foarte multi parinti sunt determinati sa apeleze la after school-uri, un fel de "scoala dupa scoala" , unde copiii beneficiaza de supraveghere, lectii suplimentare si odihna. Cei care s-au gandit la un business de acest gen au investit cateva zeci de mii de euro.

Afterschool timisoara program

"Copilul e ocupat dupa scoala cu activitati specifice varstei si in plus este inconjurat de alti copii ce au aceleasi nevoi si preocupari. Este supravegheat si indrumat de cadre didactice cu rezultate deosebite in activitate si beneficiaza de programe educationale internationale, de exemplu jocuri de strategie, de dezvoltare personala, de integrare in traditiile europene", 
Da-i voie copilului sa te sune la serviciu. Explica-i din timp ca la birou esti foarte ocupata si ca nu e voie sa te sune prea des. Un dinte iesit, o mare bucurie, o tristete la fel de mare – tot atatea evenimente importante din viata lor, pe care le vei afla in premiera si de care iti vei aminti cu drag peste ani.

Afterschool timisoara

 Instaureaza o rutina matinala eficace. Copiii functioneaza mai bine cand stiu ce se asteapta de la ei, iar aceste puncte de reper ii ajuta sa-si dezvolte autonomia.Trezeste-ti puiul cu blandete, pentru a-i permite sa-si inceapa ziua cu voie buna.
Fii prezent in momentele cheie din existenta copilului. Ia-ti liber pentru sedintele cu parintii, pentru aniversari, mergi cu el la meciul de baschet, mergi la premiere, insoteste-l atunci cand merge prima oara la pian, cand trebuie dus la dentist sau cand are nevoie sa isi aleaga o chitara. Daca poti fi rareori cu el, fii cu el in momentele importante. Sau ia-i lui liber in momentele cheie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu